KONFEDERASYON HABERLERİ

TERÖRÜN PANZEHİRİ ÇANAKKALE RUHUDUR
TERÖRÜN PANZEHİRİ ÇANAKKALE RUHUDUR Terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden memleket evlatlarının bütün ülkede oluşturduğu duygusal atmosferin iç barışı tehdit etme durumuna getirilmemesi için dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Gündoğdu, ``Terörist saldırıları, tarih boyunca bir arada yaşayan, Çanakkale`de ortak bir gaye uğruna canlarını veren, aziz vatan topraklarını kanlarıyla sulayan insanımızın birbirine bakışını değiştirmemelidir. Çanakkale ruhunu asla elden bırakmamalıyız`` dedi. Türkiye`de iç siyasetin ülkenin ana meselelerine yoğunlaşmayı engelleyici bir nitelikte kısır ve düzeysiz çekişmelere sahne olduğunu da ifade etti. Toplantı; Genel Yönetim Kurulu, Genel Denetleme Kurulu ve Şube Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.
Konya Rixos Otel`de düzenlenen toplantıda konuşan Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, eğitim çalışanlarının, hizmetlerinin herkesçe kabul edilen önemiyle uyuşmayan düzeyde ücret aldığını kaydederek, eğitim çalışanlarına, mesleğinin saygınlığına yakışır bir hayat standardı için, ikinci işlerde süründürmeyen yeterli ücret verilmesi gerektiğini söyledi.
Ülkemizin En Temel Sorunu Sistem Sorunudur
Ülkemizin en temel sorununun `sistem` sorunu olduğunu dile getiren Gündoğdu, Cumhuriyetimizin ilanının üzerinden geçen 85 yıldan sonra, devletin millet için mi, milletin devlet için mi olduğuna ilişkin bir belirsizlik olduğunun altını çizdi. Gündoğdu, ``Kağıt üzerinde ve söylemde millet eksenli, cumhurun egemen olduğu bir sistemden bahsedilirken, uygulamada millete karşı kalın zırhlara bürünmüş ve millete devletiyle kucaklaşma imkanı bırakmayan bir sistem görüntüsü mevcuttur`` diye konuştu.
Türkiye`nin milletiyle barışık, her kesimi kucaklayacak, milli iradeye sahip çıkacak ve özgürlüklerin alanını genişletecek bir anayasaya acil ihtiyaç duyduğunu belirten Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
``Milletin değerlerini kabullenmeyen ve yüceliği kendinden menkul bir değerler manzumesini milletine dayatan sistemimizin milletle barışık hale getirilmesi için millet eksenli bir sivil anayasaya ihtiyaç vardır. Sivil anayasa çalışmalarının sıcaklığının kaybolmasını ve gündemden uzaklaşmış olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Ülkemizde bulunan kısır çekişmelerin çok acil bir şekilde sonlandırılıp, bu önemli konu üzerinde ehemmiyetle durularak sonuçlandırılması gerektiğini düşünüyoruz.``
Eğitim Çalışanları Hak ettikleri Ücrete Kavuşturulmalıdır
Eğitim çalışanlarının hizmetleriyle uyuşmayan ücret aldıklarına da dikkat çeken Gündoğdu, ``Bir eğitimcinin, eğitim hizmetini verirken yaşamın günlük sıkıntılarından arınmış bir zihinsel yoğunlukla kendisini işine vermesi, ülkenin geleceği açısından son derece önemlidir. Eğitim çalışanlarına mesleğinin saygınlığına yaraşır bir hayat standardı için, ikinci işlerde sürünmeden yeterli bir ücret verilmelidir`` şeklinde konuştu.
Gündoğdu, şunları dile getirdi:
``Öğretmenliğin vekili-sözleşmelisi olmaz, mademki ülkemizin öğretmene ihtiyacı vardır; vekil, sözleşmeli vesaire adlar altında çalıştırılan öğretmenler öğretmenlik yeterliliğine sahipse kadrolu olarak atanmalı, öğretmenlik yeterliliğine sahip değilse, çocuklarımızın geleceği ehil olmayan ellere bırakılmamalıdır.``
28 Şubat Mağdurlarının Mağduriyeti Giderilmeli
Konuşmasında, öğrenci affına ilişkin tasarının Meclis gündemine geldiğini de hatırlatan Gündoğdu, ``Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitime dönük af uygulamalarına temelde karşıyız. Ancak YÖK sultası, antidemokratik süreçler, ekonomik krizler, sosyal çöküşler ve bireysel sorunlar gibi öğrencilerin kendi iradesinden kaynaklanmayan nedenlerle öğrenim hakkını kaybetmesi durumunda, sosyal devlet olmanın gereği olarak yeni bir fırsat verilmelidir. Bu af, YÖK`ün kuruluş tarihi olan 6 Kasım 1981 yılı itibariyle, yüz kızartıcı suçlar ve terör faaliyetleri nedeniyle okulla ilişkisi kesilenler hariç, özellikle 28 Şubat sürecinde hiçbir suçu bulunmadıkları halde okula alınmayan, coplanan, okul kapılarında polis zoruyla sürülen başörtülü kızları da kapsamalıdır`` ifadelerini kullandı.
Gündoğdu, affın yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de kapsaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Toplantıda Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Genel Basın Yayın Sekreteri Hıdır Yıldırım, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Erol Battal, Genel Mali Sekreter Ahmet Özer, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Esat Tektaş ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan Çakırcı da birer konuşma yaptılar.
.